Novinky a akce 2012

30. 11. - 2. 12. 2012 - XXIII. MUZEJNÍ ADVENTNÍ TRH

XXIII. Muzejní adventní trh se uskuteční ve dnech 30. 11. až 2. 12. 2012 v budově muzea i venku na nábřeží. Naleznete zde pestrou nabídku drobných dárků z dílen lidových řemeslníků. Ručně vyráběné foukané skleněné nebo slaměné ozdoby jistě zkrášlí nejeden vánoční stromek. Pestrá bude i nabídka občerstvení. Příjemnou předvánoční atmosféru doplní bohatý kulturní program.

16. - 17. 11. 2012 - FESTIVAL NEKOMERČNÍ FILMOVÉ TVORBY

Velké plátno a moderní sál kina Centrál představí v rámci třetího ročníku festivalu Cinema Open nezávislý proud české kinematografie,který se vyznačuje tvůrčí kvalitou,pestrostí témat i žánrů. Diváci uvidí filmy,které nejsou jinde běžně k vidění. Krátké hrané,animované a dokumentární snímky,které patří v České republice mezi nejlepší. Budou představeny snímky ze zahraničí,díla současných autorů a nových mladých talentů,ale dojde i na první snímky dnes již slavných filmařů. Součástí festivalu je i přítomnost známé filmové osobnosti a zajímavý doprovodný program.

10. – 11. 11. 2012 - HRADEC KRÁLOVÉ OPEN 2012 - IDSF OPEN

Mezinárodní taneční soutěž pro děti,juniory,mládež,dospělé a seniory. Předpokládaná účast 20-25 zemí města. Získané body na soutěži se započítávají do světových rank listů – žebříčku světových tanečních párů.

30. 10. – 7. 11. 2012 - HUDEBNÍ FÓRUM HRADEC KRÁLOVÉ

Festival světové soudobé hudby,jehož spolupořadatelem je Český Rozhlas 3 - Vltava,který jednotlivé koncerty živě přenáší. Koncerty jsou doplněny světelným designem. Vybrané koncerty vysílá i EBU.

15. - 20. 10. 2012 - JAZZ GOES TO TOWN

Mezinárodní jazzový festival Jazz Goes to Town je týden trvající přehlídka jazzové hudby v širokém žánrovém spektru od jazzové tradice přes blues,fusion,mainstream,funky jazz,be-bop až po free jazz. Festival každoročně,většinou v českých premiérách,seznamuje diváky se špičkovými světovými a evropskými hudebníky,ale i zástupci české jazzové scény na nejvyšší interpretační úrovni.

28. 9. – 28. 10. 2012 - ČEKÁNÍ NA VÁCLAVA

Podzimním festivalem naplno startuje každá nová divadelní sezona Klicperova divadla. Uvádí stále velmi kvalitní tituly ve vlastní produkci a dává je do kontextu s jinými výraznými počiny v českém i evropském prostoru. Festival je unikátním setkáním divadelníků,je propojen s rozehráním nových abonentních cyklů,představují se nové premiéry. Doprovodnými akcemi jsou výstavy obrazů a koncerty.

15. 9. 2012 - KRÁLOVÉHRADECKÉ KRAJSKÉ DOŽÍNKY

Královéhradecké krajské dožínky patří od roku 2004 k největším akcím kraje s návštěvností přes 30 tisíc lidí. Ocenění zde přebírají nejlepší potravinářské a zemědělské firmy. Bohatý kulturní program doplňuje přehlídka hospodářských zvířat a zemědělské techniky.

8. - 9. 9. 2012 - CZECH INTERNATIONAL AIR FEST – CIAF

Královéhradecké letiště opět přivítá jedinečnou atraktivní podívanou - CIAF. Letecká akce se zahraniční účastí je zaměřena na přehlídku vojenských letounů a sportovní akrobacii,pokračuje tím v tradici velkých leteckých dnů CIAF v Hradci Králové.

31. 8. - 1. 9. 2012 - SLAVNOSTI KRÁLOVNY ELIŠKY

Město již tradičně oslaví příjezd Královny Elišky Rejčky. Historické centrum oživí středověký jarmark,průvody,rytířská klání,středověké hry a zábavy,rej komediantů,kejklířů a jiných kumštýřů. Oslavy budou zakončeny slavnostním ohňostrojem.

25. 8. 2012 - 10. MEZINÁRODNÍ NÁBŘEŽÍ PAROMILŮ

X. ročník ojedinělého setkání milovníků páry,lodí,lodních modelů,zahradních a modelových železnic,sběratelů a konstruktérů parních strojů a mechanizmů. Připraveny jsou plavby na parníčcích po řece a jízdy na vláčcích naší i dalších zahradních železnic a jiné atrakce,ukázky parní techniky v pohybu a provozu.

1 2 3 >>