Novinky a akce 2014

30. 11. - 2. 12. 2014 - MUZEJNÍ ADVENTNÍ TRH

Zastavte se s přáteli a v příjemné atmosféře zapomeňte na vánoční shon. Potěší vás zručnost lidových řemeslníků nabízejících lákavý sortiment dárkových a dekorativních předmětů,živý betlém a vánoční melodie nebo dílna pro děti.

14. - 15. 11. 2014 - CINEMA OPEN

Velké plátno a moderní sál kina Bio Central představí v rámci pátého ročníku festivalu Cinema Open nezávislý proud české kinematografie,který se vyznačuje tvůrčí kvalitou,pestrostí témat i žánrů. Budou představeny snímky ze zahraničí,díla současných autorů a nových mladých talentů. Součástí festivalu je i přítomnost známé filmové osobnosti,představení jejího filmu a zajímavý doprovodný program.

30. 10. – 13. 11. 2014 - HUDEBNÍ FÓRUM HRADEC KRÁLOVÉ

Mezinárodní festival soudobé světové hudby,jehož uváděná díla v české premiéře právě v Hradci Králové již prošla ve světě skvělými odbornými kritikami. Všechny koncerty natáčí Čro Vltava a živě je přenáší do vysílání. Vybrané koncerty jsou zařazeny do vysílání Europen Broodcasting Union. Hudební fórum Hradec Králové se zařadilo mezi TOP evropské festivaly soudobé hudby.

25. – 26. 10. 2014 - HRADEC KRÁLOVÉ OPEN 2014

Mezinárodní taneční soutěž pro děti,juniory,mládež,dospělé a seniory. Předpokládaná účast 20 - 25 zemí města. Získané body na soutěži se započítávají do světových rank listů – žebříčku světových tanečních párů.

13. - 18. 10. 2014 - JAZZ GOES TO TOWN

Dvacátý,jubilejní ročník mezinárodního jazzového festivalu Jazz Goes to Town je týden trvající přehlídka jazzové hudby,která je představena v širokém spektru od blues přes fusion,mainstream,funky jazz,be-bop,free jazz až po jazzovou tradici. Hudební jazzový svátek prezentují špičkoví světoví a evropští hudebníci,ale také zástupci české jazzové scény,včetně mladých umělců. Festival každoročně představuje hudební premiéry v České republice.

28. 9. – 28. 10. 2014 - ČEKÁNÍ NA VÁCLAVA

Divadelní festival ČEKÁNÍ NA VÁCLAVA je především představením toho nejlepšího,co narodilo na našich studiových,alternativních a progresivních „malých“ scénách s postupným uváděním stejných projektů z nejbližších okolních zemí,jako jsou Slovensko,Polsko,Německo,Rakousko,Maďarsko atd. Měsíční akce je orámována dvěma Dny české státnosti – 28.9. (Sv.Václav) a 28.10. (Den vzniku samostatného Čs. státu).

19. - 20. 9. 2014 - KRÁLOVÉHRADECKÉ KRAJSKÉ DOŽÍNKY

Královéhradecké krajské dožínky patří od roku 2004 k největším akcím kraje s návštěvností přes 30 tisíc lidí. Ocenění zde přebírají nejlepší potravinářské a zemědělské firmy. Bohatý kulturní program doplňuje přehlídka hospodářských zvířat a zemědělské techniky.

12. - 14. 9. 2014 - CZECH TRUCKFEST

14. ročník největšího setkání kamionů ve střední Evropě a celostátní výstava nákladních vozidel Czech Truckfest 2014 se uskuteční na letišti v Hradci Králové. Program je plný soutěží a doprovodných akcí pro celou rodinu. Spanilá jízda městem,sprint,jízda zručnosti,soutěž nejlépe osvětlených kamionů,přehlídka klasických amerických trucků,které přijíždí i ze zahraničí,rádiově řízené modely kamionů,závodní tahače,atrakce,koncerty a další.

6. - 7. 9. 2014 - CZECH INTERNATIONAL AIR FEST – CIAF

Již 21. ročník prestižní mezinárodní letecké přehlídky,které se zúčastní letouny a akrobatické skupiny z Evropy i zámoří. Více jak 7 hodinový letový program každý den. Vystoupení sólových bojových letounů,vrtulníků a akrobatický skupin. Akce je pořádána pod čestnou patronací Mons. Dominka Duky,OP,kardinála a primase českého.

5. - 6. 9. 2014 - SLAVNOSTI KRÁLOVNY ELIŠKY

Město již tradičně oslaví příjezd Královny Elišky Rejčky. Historické centrum oživí středověký jarmark,průvody,rytířská klání,středověké hry a zábavy,rej komediantů,kejklířů a jiných kumštýřů. Oslavy budou zakončeny slavnostním ohňostrojem.

1 2 3 4 >>