Novinky a akce 2013

29. 11. – 1. 12. 2013 - XXIV. MUZEJNÍ ADVENTNÍ TRH

Zastavte se s přáteli a v příjemné atmosféře zapomeňte na vánoční shon. Potěší vás zručnost lidových řemeslníků nabízejících lákavý sortiment dárkových a dekorativních předmětů,živý betlém a vánoční melodie nebo dílna pro děti.

9. - 10. 11. 2013 - HRADEC KRÁLOVÉ OPEN 2013 - IDSF OPEN

Mezinárodní taneční soutěž pro děti,juniory,mládež,dospělé a seniory. Předpokládaná účast 20-25 zemí města. Získané body na soutěži se započítávají do světových rank listů – žebříčku světových tanečních párů.

30. 10 - 14. 11. 2013 - HUDEBNÍ FÓRUM HRADEC KRÁLOVÉ

Festival Hudební fórum Hradec Králové pořádá Filharmonie Hradec Králové ve spolupráci s Českým rozhlasem 3 – Vltava. Jeho snahou je vytvářet reprezentativní panorama děl 2. poloviny 20. století a počátku 21. století. Festival si již vydobyl své místo na české hudební scéně a je stále známější i v zahraničí. Jeho koncerty díky své atraktivitě i vysoké interpretační úrovni vysílá Český rozhlas v přímém přenosu nebo je přebírá Evropská vysílací unie (EBU) do své sítě. Dramaturgie je postavena především na orchestrálních a velkoplošných dílech soudobých světových autorů,hudba je propojována s moderními technologiemi,světelným designem,s videem a digitální přenosovou technikou.

14. - 19. 10. 2013 - JAZZ GOES TO TOWN

Mezinárodní jazzový festival Jazz Goes to Town je týden trvající přehlídka jazzové hudby v širokém žánrovém spektru od jazzové tradice přes blues,fusion,mainstream,funky jazz,be-bop až po free jazz. Festival každoročně,většinou v českých premiérách,seznamuje diváky se špičkovými světovými a evropskými hudebníky,ale i se zástupci české jazzové scény na nejvyšší interpretační úrovni.

28. 9. – 28. 10. 2013 - ČEKÁNÍ NA VÁCLAVA

Podzimním festivalem naplno startuje každá nová divadelní sezona Klicperova divadla. Uvádí stále velmi kvalitní tituly ve vlastní produkci a dává je do kontextu s jinými výraznými počiny v českém i evropském prostoru. Festival je unikátním setkáním divadelníků,je propojen s rozehráním nových abonentních cyklů,představují se nové premiéry. Doprovodnými akcemi jsou výstavy obrazů a koncerty.

14. 9. 2013 - KRÁLOVÉHRADECKÉ KRAJSKÉ DOŽÍNKY

Královéhradecké krajské dožínky patří od roku 2004 k největším akcím kraje s návštěvností přes 30 tisíc lidí. Ocenění zde přebírají nejlepší potravinářské a zemědělské firmy. Bohatý kulturní program doplňuje přehlídka hospodářských zvířat a zemědělské techniky.

7. - 8. 9. 2013 - CZECH INTERNATIONAL AIR FEST – CIAF

Jubilejní v pořadí již 20. ročník prestižní mezinárodní letecké přehlídky,které se zúčastní letouny a akrobatické skupiny z Evropy i zámoří. Více jak 7 hodinový letový program každý den. Vystoupení sólových bojových letounů,vrtulníků a akrobatický skupin. Akce je pořádána pod čestnou patronací Mons. Dominka Duky,OP,kardinála a primase českého.

6. – 7. 9. 2013 - SLAVNOSTI KRÁLOVNY ELIŠKY

Město již tradičně oslaví příjezd Královny Elišky Rejčky. Historické centrum oživí středověký jarmark,průvody,rytířská klání,středověké hry a zábavy,rej komediantů,kejklířů a jiných kumštýřů. Oslavy budou zakončeny slavnostním ohňostrojem.

31. 8. 2013 - 11. MEZINÁRODNÍ NÁBŘEŽÍ PAROMILŮ

XI. ročník ojedinělého setkání milovníků páry,lodí,lodních modelů,zahradních a modelových železnic,sběratelů a konstruktérů parních strojů,mechanizmů a historických vozidel. Připravena je prohlídka vystavené techniky,dále plavby na parníčcích po řece a jízdy na vláčcích naší i dalších zahradních železnic a jiné atrakce,ukázky parní techniky v pohybu a provozu.

23. - 25. 8. 2013 - GRAND PRIX MĚSTA HRADEC KRÁLOVÉ V PARKUROVÉM SKÁKÁNÍ

Třídenní jezdecké závody v parkurovém skákání stupně obtížnosti "Z" až "T" s mezinárodní účastí. Vrcholem GP bude dvoukolová soutěž s výškou překážek až 150 cm. Pořadatelem je Hradecký jezdecký klub,v jehož areálu v Hradci Králové - Malšovicích se GP koná. Občerstvení zajištěno v areálu po celou dobu akce. Pro děti je připraven bezplatný doprovodný program - skákací hrad,trampolína,malování na obličej,jízda na ponících apod.

1 2 >>